zondag 31 juli 2011

Goed voorbereid zijn heb je zelf in de hand

Elke dag gebeuren kleine en grote ongelukken. Niet alleen thuis, maar ook op straat en op het werk. Er breekt een brand uit, de stroom valt uit in de wijk of er dreigt een overstroming en u moet uw huis verlaten. Rampen vallen niet te plannen, voorbereidingen wel. De gouden tip luidt: denk vooruit. Want goed voorbereid zijn, heb je zelf in de hand.

Bij elke ramp of crisis is uw zelfredzaamheid van groot belang. Onze aandacht gaat tijdens de meest acute fase uit naar mensen die minder zelfredzaam zijn. De overheid kan dus niet iedereen in die fase direct helpen. U bent dan in belangrijke mate op uzelf en de mensen in uw buurt aangewezen.

Gebeurt er een ramp in onze gemeente, kijk dan op de rampenwijzer om te weten wat u moet doen. U vindt de rampenwijzer in de gemeentegids, op deze website of vraag hem aan bij de gemeente. Meer informatie over wat u moet doen tijdens een ramp en hoe u zich kunt voorbereiden vindt u ook op www.nederlandveilig.nl/noodsituaties. Hier staat alles over rampeninstructies, noodpakketten waarmee u thuis goed voorbereid bent, en de rampenzender. Stel nu alvast uw radio in op de rampenzender Omroep Gelderland 89.1 FM.

(bron: zaltbommel.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten