zondag 20 maart 2011

Recept van de dag: Couscous zalm

Benodigdheden (voor 3 personen)
 275 g Lassie Couscous Maroc
2 el sesamzaad
200 g winterwortel, geschild en geraspt
4 el olijfolie
2 el witte wijnazijn
400 g zalmfilet, in 3 stukken
1 tl kerriepoeder
½ citroen, uitgeperst

Bereiding: 

1 Rooster het sesamzaad 2 min. in een droge koekenpan. Meng de wortel met 2 el olie en de azijn. Meng het sesamzaad erdoor en breng op smaak met peper en zout.

2 Bestrooi de zalm met het kerriepoeder en peper en zout naar smaak. Verhit de rest van de olie en bak de zalm 1 min. Voeg het citroensap toe en laat de vis op laag vuur in ca. 6 min. net gaar worden.

3 Kook intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking.

4 Verdeel de couscous over 3 borden en serveer met de zalm en de wortelsalade.

Tip: Voeg ook 3 el geroosterde amandelen aan de wortelsalade toe.

(bron lassie.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten