Ingrediënten1 eetlepel olijfolie
1 rode paprika
1 courgette
1 kleine aubergine
1 grote rode ui
85 gr diepvries tuinbonen
1 blikje (400 gr) tomaatblokjes
2 eetlepels balsamico
175 gr couscous
225 ml groentebouillon
Bereidingswijze
1. De rode paprika ontlijsten en in reepjes van 2 cm snijden. De aubergine in plakken van 1 cm snijden en deze in 6-8 stukken snijden. Ui schillen en in 8 stukken snijden. Courgette schillen en in dikke schijven snijden.
2. Het barbecuerooster of een aluminium bakje op een heet vuur royaal met olijfolie invetten. Als het rooster erg heet is alle groenten erop leggen. Af en toe aandrukken om lijnen erin te drukken en af en toe omdraaien zodat ze niet verbranden. Ong. 15 minuten roosteren tot de groenten gelijkmatig bruin en gaar zijn.
3. Tuinbonen, tomaat en azijn door de groenten scheppen en een paar minuten laten sudderen terwijl de couscous wordt bereid.
4. Couscous in een middelgrote kom doen en groentebouillon erdoor roeren. Roer de couscous regelmatig door zodat het niet plakt. In 2-3 minuten gaar laten worden, vervolgens in of op een schaal leggen, de groenten erover verdelen en serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten