vrijdag 22 april 2011

Kyle van Poppelen en Shannon Vernooij winnen fotowedstrijd

Voor de nationale herdenking op 4 en 5 mei heeft het Zaltbommelse 4 mei comité een fotowedstrijd uitgeschreven. De fotowedstrijd is gewonnen door Kyle van Poppelen en Shannon Vernooij uit groep 8 van openbare basisschool Den Boogerd te Aalst. Op 19 april vond de prijsuitreiking plaats. Dit jaar was het thema ‘Vrijheid ligt niet op straat’.

Het Zaltbommels 4 mei comité heeft voor de nationale herdenking op 4 en 5 mei voor leerlingen van groep 7 en 8 uit de gemeente een fotowedstrijd uitgeschreven. ‘Vrijheid ligt niet op straat’ was dit jaar het thema. De uitreiking van de fotowedstrijd vond plaats op 19 april op het Oude Stadhuis op de Markt in Zaltbommel. De leerlingen en hun ouders, broers en zussen, leraren en anderen waren aanwezig bij de uitreiking. De middag startte met de ontvangst in de oude trouwzaal, waarna in de raadszaal de uitreiking plaatsvond in het bijzijn van de juryleden.

Afke Boezewinkel presenteerde allereerst de zestien deelnemende foto’s, samen met de bijbehorende motivatie en commentaren van de jury. Hierna heeft burgemeester Van den Bosch de winnaars bekend gemaakt. Kyle van Poppelen van Shannon Vernooij hebben de eerste plaats bemachtigd. Hun foto werd door de jury bestempeld als goed doordacht en meest passend bij het thema ‘Vrijheid ligt niet op straat’. Zij kregen een prijs uitgereikt door burgemeester Van den Bosch. De tweede prijs ging naar Erinn Krielaart en Irene Verbree (groep 8, De Burcht School met de Bijbel te Aalst), de derde prijs ging naar Isa Spoek (groep 7, openbare basisschool De Spelwert te Zaltbommel). Ook zij kregen een prijs uitgereikt door burgemeester Van den Bosch. Daarbij kregen alle kinderen, inclusief de prijswinnaars, hun eigen foto in een mooie lijst.

Alle foto’s worden tentoongesteld in de Sint Maartenskerk te Zaltbommel van woensdag 20 april tot en met zondag 8 mei. In april is de kerk alleen in het weekeinde open van 13.30 tot 16.30 uur. In mei is de kerk van dinsdag t/m zondag open van 13.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten