vrijdag 22 april 2011

Recept van de dag: Indiase kip-curry

Benodigdheden (voor 3 personen)

275g Lassie Notenrijst
2 el olie
2 el milde Indase currypasta
400 g kippendijfilet
1 blik tomatenblokjes (400g)
100ml kippenbouillon (van tablet)
75g amandelen
150g Griekse yoghurt

Bereiding
1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking.
2 Verhit intussen de olie in een hapjespan, voeg de currypasta toe en bak 1 min. Voeg de kip toe en bak op hoog vuur in 5 min. goudbruin. Voeg de tomaten en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat 15 min. garen.
3 Hak de amandelen zo fijn mogelijk of maal ze in de keukenmachine. Voeg met de yoghurt aan de kip toe en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout.
4 Verdeel de rijst over 3 borden en serveer met de kip.

Tip: Bestrooi met extra amandelen en verse koriander.



(bron lassie.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten