dinsdag 22 maart 2011

Verbod lange vrachtwagens binnenstad Zaltbommel

Het college van burgemeester en wethouders wil vrachtverkeer langer dan 10 meter weren uit de binnenstad van Zaltbommel. Aanleiding hiervoor is dat de historische binnenstad onvoldoende ruimte biedt aan lange vrachtwagens. Meerdere malen heeft het al geleid tot schade aan panden. Naar verwachting wordt een verbod in het najaar 2011 van kracht.

Mede in overleg met de winkeliers wil het Zaltbommelse college vrachtverkeer langer dan 10 meter verbieden in de historische binnenstad. Verschillende panden in de binnenstad zijn beschadigd door lange vrachtwagens. Door de historische opzet van de binnenstad is de ruimte voor lange vrachtwagens zeer beperkt. Een logische begrenzing voor het verbod is de grachtenring. Chauffeurs kunnen dan nog een alternatieve route kiezen voordat zij de binnenstad inrijden. Hiermee wordt ook voorkomen dat vrachtverkeer zich vast rijdt.

Het verbod wordt ingesteld op de Steenweg net voorbij de Havendijk. Ook geldt het verbod op de Koningin Wilhelminaweg na de Maarten van Rossumsingel. De Virieusingel wordt in de verbodszone opgenomen om te voorkomen dat vrachtwagens zich op de Waalbandijk vast rijden. Op de Waalbandijk aan de oostzijde van het centrum wordt tevens het verbod ingesteld vanaf de Dwarsweg.

Het concept-verkeersbesluit wordt deze week gepubliceerd. Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken een zienswijze indienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten