vrijdag 19 augustus 2011

Kruising Molenwal en Gamerschestraat in Zaltbommel op 29 augustus afgesloten

Maandag 29 augustus vanaf 6 uur ’s ochtends is het kruispunt op de Molenwal en de Gamerschestraat in Zaltbommel de gehele dag en begin van de avond afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Verkeer van en naar de oude binnenstad wordt omgeleid via de Koningin Wilhelminaweg. De kruising wordt opnieuw ingericht en krijgt onder meer een zebrapad. Bij zeer slechte weersomstandigheden verschuiven de werkzaamheden naar 5 september.

Wegwerkzaamheden

Het kruispunt op de Molenwal en de Gamerschestraat gaat op de schop, zodat duidelijker wordt dat het een gelijkwaardige kruising is. Bij deze westelijke ingang naar de oude binnenstad komt ook een voetgangersoversteekplaats. Gelijktijdig worden ook de trottoirs bij de Havendijk doorgetrokken, waardoor voetgangers voorrang krijgen.
Molenwal en Waalkade onbereikbaar voor vrachtverkeer

De gehele dag is de oude binnenstad alleen bereikbaar via de Koningin Wilhelminaweg. De Molenwal en Waalkade zijn beperkt te bereiken via de Waterstraat. Verkeer moet daar rekening houden met de beperkte hoogte van de Waterpoort. Dit zorgt ervoor dat vrachtwagens de hele dag niet in deze straten kunnen komen. Omdat de Molenwal en de Gamerschestraat essentieel zijn voor de doorvoer en aanvoer van de dagelijkse goederen voor de winkeliers, is gekozen voor een eendaagse afsluiting. De overlast blijft hiermee beperkt tot één dag, terwijl een gefaseerde aanpak van de kruising naar verwachting 8 dagen in beslag neemt. Voetgangers en (brom)fietser kunnen langs de werkzaamheden over het kruispunt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten