zaterdag 22 januari 2011

Dieven betrapt in Velddriel

Een getuige vermoedde in de nacht van vrijdag op zaterdag dat er iets verdachts plaatsvond op een parkeerterrein aan de Veilingweg in Velddriel en schakelde de politie in. Agenten kwamen rond middernacht en troffen opengesneden zeil van een oplegger en hoorden voetstappen snel wegrennen. Zij hielden later een 21-jarige man uit Kerkdriel aan op verdenking van diefstal. Een onderzoek is gestart naar eventueel meer betrokkenen.
Meerdere personen, vermoeddelijk vier, renden weg toen de agenten rond middernacht aankwamen op een parkeerterrein aan de Veilingweg in Velddriel. De achtervolging te voet werd ingezet waarna één verdachte van 21 jaar uit Kerkdriel kon worden aangehouden.
Voertuigen
Een bestelbus en een personenauto werden aangetroffen op de parkeerplaats. In de auto lagen tassen vol versnipperd koper. Ook was een oplegger op het parkeerterrein opengesneden waar zakken met versnipperd koper lagen waarnaast een kruiwagen stond. De bus en personenauto zijn afgesleept om nader te onderzoeken. De parkeerplaats zelf werd diezelfde nacht ook nog nader onderzocht op mogelijke sporen.
Verdachten
De politie vermoed dat er in totaal vier mannen bij betrokken waren en stelt een onderzoek in naar de drie andere verdachten. De diefstal zelf wordt verder onderzocht en de 21-jarige man uit Kerkdriel is ten behoeve van het onderzoek in verzekering gesteld.
Getuigen
Hebt u iets gezien of gehoord over deze diefstal dat de politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met het politieteam Bommelerwaard via 0900-8844. Als u liever anoniem belt, neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten