woensdag 26 januari 2011

'Samenleving moet FC Den Bosch helpen'

FC Den Bosch krijgt alleen steun van de gemeente als de samenleving een steentje bijdraagt. Dat bleek woensdagavond tijdens de persconferentie van het reddingsplan van de Bossche voetbalclub.
Het college is niet tevreden over het huidige plan van aanpak en wil dat een onafhankelijke accountant de huidige financiële situatie van FC Den Bosch onderzoekt. Het college wil ook dat de club binnen een maand met een goed toekomstplan komt waaruit draagvlak vanuit de samenleving blijkt. "De gemeenschap moet het weer voor het zeggen krijgen bij FC Den Bosch", zei CDA-wethouder Huib van Olden woensdagavond in een toelichting op het collegebesluit. Hij vergeleek FC Den Bosch met een oligarchie. Volgens de wethouder moet de club bijvoorbeeld 20.000 aandelen uitgeven à 100 euro voor fans en kleine bedrijven.

Schuld
FC Den Bosch heeft een schuld van ongeveer 4,6 miljoen euro en dreigt in acute geldnood te raken. De gemeente Den Bosch heeft nog 1,6 miljoen euro tegoed van de club. Ook is de club in categorie 1 van de KNVB ingeschaald. Dat wil zeggen dat de club onder verscherpt toezicht staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten