donderdag 27 januari 2011

PvdA-Jongeren: geen dubbeltje naar FC Den Bosch

DEN BOSCH - De fractie van PvdA-Jongeren is het niet eens met de plannen van de gemeente om eventueel steun te geven aan FC Den Bosch. "Ieder dubbeltje is te veel", zegt Ronald Heesbeen, voorzitter van PVDA-Jongeren.
Heesbeen reageert op de persconferentie van woensdag waarbij bekend werd dat de gemeente steun aan de club geeft, als de samenleving een steentje bijdraagt. De fractie wil dat de lening blijft bestaan. "Onderhandelen over de aflossing is prima, maar kwijtschelden niet." FC Den Bosch moet van de PvdA-Jongerenfractie met een verdienmodel op de proppen komen. "FC Den Bosch moet zelf geld verdienen. Dat kunnen ze prima, zo blijkt uit de transfers." Volgens Heesbeen zou de club niet van de gemeente afhankelijk moeten zijn. "De gemeente is in het verleden goed voor de club geweest. Als er nu weer geld naar FC Den Bosch gaat, zal dit in de toekomst ook gebeuren."

Heesbeen trekt een vergelijking naar andere clubs die ook bij hun gemeente aanklopte. "De voetbalsector moet weer gezond worden en dat lukt niet als gemeentes zoals Maastricht, Waalwijk en Den Bosch geld blijven geven."
(omroep-brabant)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten