donderdag 24 februari 2011

Gemeente Maasdriel werkt aan bezuinigingsmaatregelen

Op dit moment buigen de ambtelijke werkgroepen van de gemeente Maasdriel zich binnen het project Ombuigingen over mogelijke besparingen. De blik is daarbij gericht op het takenpakket (wat doet de gemeente voor de inwoners) en de manier waarop de gemeente de taken uitvoert (hoe en met welke middelen doen we dat). In totaal moet er op deze manier zo'n 3 miljoen euro aan besparingen worden gevonden op een begroting van ongeveer 37 miljoen euro.


De resultaten van de ambtelijke zoektocht worden opgenomen in de kadernota die de gemeenteraad op 30 juni 2011 bespreekt.
Wethouder Cees Sips van o.a. financiƫn is tevreden over het gelopen proces en de resultaten tot nu toe.Wethouder Sips: "Ik heb een beroep gedaan op de vindingrijkheid van de ambtenaren om op een andere manier naar uitgaven te kijken. En nu blijkt dat dit beroep terecht is geweest. De ambtelijke organisatie toont zich zeer creatief; de mensen denken mee en het resultaat is niet mis. De gemeenteraad neemt eind juni een beslissing over het pakket bezuinigingsmaatregelen."
(bron maasdriel.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten