woensdag 23 februari 2011

Recept van de dag: Lasagne met ham en spinazie

  • hoofdgerecht
  • bereiden 20 min, wachten 45 min
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 600 ml halfvolle melk
  • 150 g gruyère (kaas), geraspt
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 2 pakken spinazie à la crème (deelblokjes, a 450 g, diepvries)
  • 1 pakje lasagne verdi (250 g)
  • 250 g achterham

Materialen

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer glad (tot roux) en laat op laag vuur 5 min. garen, tot het gaat kleuren. Voeg al roerend de melk toe en roer tot gebonden saus. Voeg 150 g gruyère en de nootmuskaat toe en roer tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout. 2. Leg een laagje bevroren spinazieblokjes in de ingevette ovenschaal, bestrooi met peper en zout en bedek met lasagnebladen. Bedek met spinazieblokjes, wat plakjes ham en een laagje saus. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje saus. Bestrooi met de rest van de gruyère. 3. Bak de lasagne ca. 45 min. in de oven. Lekker met een frisse salade van tomaten en bosui.

bron ah.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten