maandag 21 februari 2011

Grote schoonmaak actie langs de Maas

Iedereen die wel eens langs onze prachtige Maas wandelt of fietst komt het tegen: zwerfafval. Van achteloos achtergelaten papiertjes, zakjes en flesjes tot hele stukken landbouwplastic en autobanden. Dat is –zeker in het voorjaar- niet prettig voor alle flora en fauna die de Maas herbergt. Maar ook voor omwonenden en recreanten is het een doorn in het oog.



Hoog tijd om er iets aan te doen! Op 12 maart a.s. organiseert Natuurmonumenten in samenwerking met Rijkswaterstaat de grootse opruimactie Maas Schoon? Doen gewoon! Wij gaan met elkaar maar liefst 75 kilometer van de Maasoever aanpakken. Maar dat kunnen we niet alleen. Wij roepen daarom graag de hulp in van enthousiaste vrijwilligers, die het leuk vinden om zich samen met familie, vrienden of collega’s een paar uur in te spannen voor een mooiere en vooral schonere Maas. Het intitiatief wordt van harte ondersteund door de Stichting Nederland Schoon, en vormt de officiĆ«le aftrap van de Landelijke Opschoondag.

De routeOmdat de Maas nou eenmaal twee oevers heeft, hebben wij ook twee trajecten. De Brabantse route begint in Ravenstein en eindigt in Waalwijk; aan de overkant loopt het traject door de Bommelerwaard van Kerkdriel tot aan Ammerzoden/Well. De hele route is opgedeeld in kleine stukken, afstanden zijn tot maximaal 5 kilometer. Je loopt samen met andere vrijwilligers en een boswachter van Natuurmonumenten. Leuk en leerzaam een paar uur in de natuur!

Schrijf je nu in en help de natuur een handje!
De actie begint om 10.00 uur en we verwachten om 14.00 uur klaar te zijn. Wij zorgen voor wat materiaal zodat opruimen wat makkelijker wordt en uiteraard wordt er ook voor wat te eten en drinken gezorgd. Met een paar uurtjes van uw vrije tijd, maakt u de wereld echt een beetje mooier.

Ga jij de uitdaging met ons aan?

75 kilometer Maasoever schoon in 1 dag met zoveel mogelijk vrijwilligers!



bron maasschoon.nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten