zondag 9 oktober 2011

Reactie FNV Spoor op het plan van NS inzake plaszakken in de Sprinters

FNV Spoor heeft altijd gezegd dat in de Sprinter Light Train (SLT) toiletten ingebouwd hadden moeten worden. Het besluit bij de bouw van de SLT's om geen toilet in de trein te bouwen bleek in de praktijk dan ook een tekentafelbezuiniging.

Het besluit van de NS om over te gaan tot het verstrekken van plaszakken aan reizigers in uiterste nood, heeft bij het personeel van NS geleid tot cynische humor en boosheid. Dat de plas gedaan moet worden in de lege cabine van de machinist lijkt ons vanuit hygiƫnisch oogpunt een hele slechte oplossing. Ook reizigersorganisatie Rover vindt dit ook geen goede oplossing maar hooguit een noodoplossing.

Maar volgens FNV Spoor is een noodoplossing beperkt in tijd. Als het aan de minister en de Tweede Kamer ligt zijn pas in 2030 alle treinen voorzien van toiletten. FNV Spoor vreest daarom tot die tijd problemen met reizigers en personeel over het niet normaal naar de toilet kunnen gaan in de trein. Een noodoplossing voor de duur van 19 jaar vinden wij niet goed!

Wij roepen alle partijen op het alsnog inbouwen van toiletten heel erg ver naar voren te halen zodat een ieder volgend jaar op een beschaafde manier zijn behoefte kan doen in de trein. Dus niet in de plaszakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten