zaterdag 18 juni 2011

Beginnend bestuurders onder invloed

Culemborg, Waardenburg, 18-06-2011 • De politie heeft vrijdagavond en –nacht twee beginnende bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 21.00 uur werden politieagenten na een melding van een ongeval naar de Goilberdingerdijk gestuurd. Daar zagen zij onder aan de dijk een auto staan. De bestuurder, van 19 jaar uit Culemborg, bleek niet gewond. Uit onderzoek werd duidelijk dat de jonge automobilist over de Kleine Buitenom had gereden in de richting van de Ronde Haven, toen hij de macht over het stuur verloor, in een slip terechtkwam en de dijk afreed. Omdat het vermoeden bestond dat de 19-jarige gedronken had, werd hij aangehouden voor verder onderzoek op het politiebureau. Op de ademanalyse blies de jonge man 280 ugl, terwijl 88 ugl voor beginnend bestuurders is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Waardenburg
Surveillerende agenten in Waardenburg reden rond 03.00 uur over de Steenweg richting Waardenburg, toen een auto hen tegemoet reed die groot licht voerde. Hierop besloten ze de bestuurster te controleren. De blaastest gaf een ‘F-indicatie’ aan, wat doorgaans duidt op fors alcoholgebruik. De 20-jarige automobiliste uit de gemeente Geldermalsen werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies ze 590 ugl. De invorderingsgrens ligt voor beginnend bestuurders op 350 ugl. Haar rijbewijs werd direct ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

(bron politie.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten