vrijdag 24 juni 2011

Controles in de Bommelerwaard

Vrijdagmorgen hield team Verkeershandhaving in het kader van de Gelderse verkeersweek controles in de Bommelerwaard. Vooral op het speerpunt snelheid is gelet. Vanaf een uur of 13.00 zijn regiobreed controles gaande met name op gevaarlijk rijgedrag van motorrijders. Dit in verband met de TT Assen.



Vanaf ongeveer 07.00 uur is in het gebied van de Bommelerwaard gecontroleerd op het dragen van de gordel, snelheidsoverschrijdingen en niet handsfree bellen. Onder meer werd op de Van Heemstraweg gecontroleerd, en op de Steenweg in Waardenburg. In totaal 10 bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen gordel om hadden. 12 bestuurders kregen een bon voor het niet handsfree bellen, één van de ongevalsoorzaken waarop het Verkeershandhavingsteam intensief controleert.
Hoge snelheden Tijdens een snelheidscontrole met de mobiele radarauto werd van een bestuurder op de Van Heemstraweg in Zaltbommel een invorderingssnelheid gemeten. Tussen 08.00 uur en 10.30 uur stond de radar daar opgesteld. Van de 1387 gemeten passanten werden 149 bestuurders geflitst. De hoogste uitschieter was een meting van 146 km per uur waar 80 als maximum geldt. Bij een controle op de Steenweg in Neerijnen werd een hoogste meting van 108 km/per uur gedaan. Hier constateerde de politie tussen 11.30 uur en 13.45 uur 14 overtreders.
Politieteam Bommelerwaard heeft op de Bergsche Maasdijk in Well tussen 10.00 en 15.00 uur met de laser op snelheid gecontroleerd; dit na klachten vanuit de buurt. Er werden vier bekeuringen uitgedeeld, onder andere voor een hoge meting van 111 km/per uur.
Motorrijders op weg naar TT Vrijdagmiddag en -avond heeft ook de politie in Gelderland-Zuid tijdens verkeerscontroles extra aandacht voor de vele motorrijders die richting TT Assen gaan. In verband met de verkeersveiligheid wordt vooral gelet op grove snelheidsovertredingen en gevaarlijk rijgedrag, zoals kleven en gevaarlijke inhaalmanoeuvres. Er vinden zowel opvallende als onopvallende controles plaats.

(bron politie.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten