maandag 20 juni 2011

Tijdelijke exportstop van vee naar Indonesië onvoldoende


In reactie op de publieke verontwaardiging over de onthullende beelden van Animals Australia en RSPCA Australia over de slachtmethoden in Indonesische slachthuizen, kondigde premier Julia Gillard een exportstop aan van Australische runderen naar Indonesië. Het gaat echter om een tijdelijke maatregel die na een half jaar weer zal worden opgeheven. WSPA vindt dat ontoereikend en voert campagne voor een permanent einde van alle langeafstandstransport van dieren voor de slacht.

Massaal transport
Elk jaar exporteert Australië honderdduizenden runderen, vooral naar Indonesië, en ongeveer 4 miljoen schapen naar het Midden-Oosten. Het transport vindt plaats onder zulke verschrikkelijke omstandigheden, dat wel 40.000 schapen de reis niet eens overleven – ze sterven onderweg van de honger, door stress, aan verwondingen of door ziekte. De welzijnsproblemen van het rundvee zijn vergelijkbaar.

Horror in het slachthuis Zoals te zien was in ‘Four Corners’ op de Australische zender ABC, staan de dieren die de reis overleven nog meer wreedheden te wachten, gevolgd door een veelal gruwelijke dood in het slachthuis. Animals Australia en RSPCA Australia wisten beelden te maken van hoe de dieren worden geslagen, geschopt en onverdoofd geslacht. Zie hier voor een kort item van het NOS Journaal.

Jessica Borg, campagnemanager van WSPA Australië: “Met mijn internationale ervaring als dierenbeschermer heb ik in mijn leven al heel wat gruwelijke taferelen gezien, maar dit was ook voor mij uiterst schokkend.  Op de videobeelden van Animals Australia die in Four Corners werden getoond, was te zien hoe Australisch vee zonder reden werd gemarteld en afschuwelijke pijn en angst moest ondergaan - zonder enige noodzaak. Er moet onmiddellijk een einde gemaakt worden aan deze handel.”
“Of het nu gaat over rundvee dat naar Indonesië wordt verscheept of schapen die naar het Midden-Oosten worden vervoerd – Australië heeft geen wettelijke mogelijkheden om hun dieren te beschermen als ze eenmaal het land uit zijn. De enige manier waarop we het welzijn van de dieren kunnen waarborgen is te stoppen met de uitvoer van levende dieren.”

Kom met WSPA in actie!

WSPA en duizenden supporters wereldwijd roepen de Australische regering op om daadkrachtig op te treden en aan alle export van levend vee voor de slacht een eind te maken. 



Algemeen 500 x 500

Geen opmerkingen:

Een reactie posten