vrijdag 17 juni 2011

werkzaamheden Martinus Nijhoffbrug eind juni-september

In de periode van eind juni tot en met september voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de Martinus Nijhoffbrug, de Waalbrug in de A2 bij Zaltbommel. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de voegovergangen en het asfalt op de brug. De eerste nachtelijke afsluiting van de parallelweg is gepland van 29 op 30 juni aanstaande.
In augustus en september zijn twee weekeindafsluitingen gepland die naar verwachting voor veel hinder zullen zorgen. Daarnaast is de parallelweg, waar voetgangers, (brom)fietsers en landbouwverkeer gebruik van maken, een aantal nachten afgesloten en zijn er een aantal nachtelijke rijstrookafsluitingen op de A2.

Nachtafsluitingen parallelweg

De parallelweg is afgesloten in de volgende nachten:
  • Woensdag 29 juni 20.00 uur tot donderdag 30 juni 06.00 uur.
  • In de periode van maandag 15 augustus tot en met zondag 21 augustus, telkens van 20.00 tot 06.00 uur.
Voor voetgangers en (brom)fietsers wordt een pendeldienst ingezet. Landbouwverkeer, scootmobielen en brommobielen kunnen in de genoemde periode de brug NIET gebruiken. Overdag is de parallelweg normaal te gebruiken.

Rijstrookafsluitingen A2 tussen knooppunt Deil en knooppunt Empel

In de nachtelijke uren zijn, afhankelijk van de hoeveelheid verkeer, één of meerdere rijstroken afgesloten voor het verkeer:
  • Van vrijdag 1 tot en met maandag 4 juli in de richting ’s-Hertogenbosch.
  • Van vrijdag 8 tot en met maandag 11 juli en van vrijdag 15 tot en met maandag 18 juli in de richting Utrecht.
Naar verwachting leveren de rijstrookafsluitingen weinig verkeershinder op.

Weekeindafsluitingen A2 tussen knooppunt Deil en knooppunt Empel

  • Vrijdag 26 augustus 20.00 uur tot maandag 29 augustus 05.00 uur: afsluiting richting ’s-Hertogenbosch.
  • Vrijdag 16 september 20.00 uur tot maandag 19 september 05.00 uur: afsluiting richting Utrecht.
Verkeer wordt omgeleid via de A27 en A59/A58. Er wordt veel extra drukte verwacht op de omleidingsroutes. Automobilisten moeten dan ook rekening houden met een fors langere reistijd, vooral op zaterdag en zondag overdag.

Weersgevoelig

Bij slechte weeromstandigheden kunnen de werkzaamheden niet doorgaan. Ze worden dan verschoven naar een ander tijdstip. Mocht het nodig zijn om werkzaamheden te verschuiven, dan maakt Rijkswaterstaat dat zo snel mogelijk bekend.

Werkzaamheden

De stalen voegovergangen (verbinding tussen de brug en het land) zijn versleten en moeten vervangen worden. Dat is een technisch complex proces. Om de werkzaamheden zorgvuldig, efficiënt en veilig te kunnen uitvoeren zijn twee weekeindafsluitingen noodzakelijk. Dit betekent ernstige hinder, maar wel voor een korte periode. Naast de voegovergangen wordt ook het asfalt op de gehele brug vernieuwd.
Na deze werkzaamheden kan de brug weer een flink aantal jaren vooruit.

Op de hoogte blijven

Rijkswaterstaat informeert alle belanghebbenden de komende maanden zo goed mogelijk over de afsluitingen en de consequenties daarvan. Via www.rijkswaterstaat.nl/abonneren is gratis een digitale nieuwsbrief beschikbaar met de actuele stand van zaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten