zondag 15 mei 2011

Alcoholcontrole op de van Heemstraweg bij Brakel

Het team Verkeershandhaving heeft zaterdagavond en -nacht in Brakel op de van Heemstraweg een alcoholcontrole gehouden. Van de gecontroleerde 800 meewerkende bestuurders, overtraden 8 de wettelijke limiet voor alcoholgebruik in het verkeer.

Tussen 18.00 uur en 02.00 uur werd de controle uitgevoerd door 9 politiemedewerkers. Het hoogst gemeten resultaat was 490 ugl. Een beginnend bestuurder blies 375 ugl terwijl het wettelijk toegestaan maximum voor hem lag op 85 ugl.
Naast de processen-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol, is ook bekeurd voor het rijden zonder autogordel (1), te hoge snelheid (4), een ongeldig verklaard rijbewijs, gladde band, overschrijden van de doorgetrokken streep.

Rijbewijs ingevorderd na onopvallende achtervolging
Een 48-jarige bestuurder uit Veen is diezelfde avond bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid. Agenten van het videosurveillanceteam zagen de bestuurder rijden over de Van Heemstraweg. De man werd in Giessen geklokt op 123 km/u terwijl het maximum ter plaatse 60 km/u is. Ook in Veen was de snelheid veel te hoog. Na staande houding van de automobilist is het rijbewijs in beslag genomen en proces-verbaal opgemaakt.

Een andere automobilist die met hoge snelheid achter de onopvallende dienstauto bleef rijden, krijgt per post een CJIB-bekeuring thuis gestuurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten