zaterdag 28 mei 2011

Bestuurders onder invloed

Kerkdriel, Geldermalsen, Nijmegen, Haaften, Zaltbommel, 28-05-2011 • Vrijdagmiddag en –nacht werden in verschillende plaatsen in de regio vier mannen en twee vrouwen aangehouden wegens het rijden onder invloed. Een 26-jarige Nijmeegse en een 34-jarige man uit Beuningen raakten hun rijbewijs kwijt.

In Kerkdriel controleerden agenten rond 03.50 uur op de Maasbanddijk een 22-jarige man uit Zuilichem. Hij blies op straat een A-indicatie, waarna hij werd aangehouden. Op het bureau blies hij 170 ug/l. Aangezien de man een beginnend bestuurder is, geldt voor hem een maximum van 88 ug/l. De man kreeg een boete wegens rijden onder invloed en een rijverbod van 2 uur. Tegen 05.00 uur mocht hij weer gaan.

Geldermalsen Rond 02.30 uur controleerden agenten op de Randweg een 26-jarige vrouw uit Geldermalsen. Na de blaastest op straat werd duidelijk dat zij had gedronken. Zij werd hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau voor een ademanalysetest. Daar blies zij 285 ug/l. De vrouw kreeg hiervoor een boete en een rijverbod van een uur.

Nijmegen In de Eerste Walstraat hield de politie rond 02.20 uur een 34-jarige man uit Beuningen aan. Bij de ademanalysetest blies de man 590 ug/l. Het wettelijk toegestane maximum is 220 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.
Op de Groesbeekseweg zagen agenten om 00.30 uur een snorfietser rijden die behoorlijk slingerde. De agenten besloten haar staande te houden en te controleren op het gebruik van alcohol. Ze blies een F-indicatie, waarna de agenten de 28-jarige Nijmeegse aanhielden en overbrachten naar het politiebureau. Daar blies ze 725 ug/l. Haar rijbewijs werd ingenomen en ze kreeg een boete. Rond 02.00 uur werd ze weer in vrijheid gesteld.

Haaften In Haaften zagen agenten tegen 01.00 uur dat een auto met flinke snelheid een straat in rijden. Zij besloten de bestuurder te controleren. Bij de blaastest op straat bleek dat de automobilist, een 19-jarige man uit Harderwijk, had gedronken. Hij werd aangehouden en op het bureau blies hij 165 ug/l. Hij kreeg hier een boete voor en een rijverbod van twee uur.

Zaltbommel Om 17.00 uur hielden agenten op de Steenweg een 39-jarige man uit ’s Hertogenbosch aan. De man was betrokken bij een ongeval. Ter plaatse werd door de blaastest duidelijk dat hij had gedronken. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalysetest. Hij blies 510 ug/l. Proces- verbaal werd tegen hem opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

(bron politie.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten