zaterdag 14 mei 2011

BierNavigatie lanceert digitale applicatie om speciaalbier te vinden

BierNavigatie lanceert vrijdag 13 mei 2011 de eerste digitale applicatie om speciaalbier te vinden ooit. Daarom vindt op die dag de allereerste BierNavigatieTocht ter wereld plaats. Deze vertrekt op deze vrijdag de 13e om 14.00 uur vanaf de eeuwenoude Onze Lieve Vrouwenwal in Maastricht.

Bier-blog.nl, bekend van onder meer Bier-tv, zal vanaf die dag verder gaan onder de naam BierNavigatie. De BierNavigatieTocht zal deze officiële naamsverandering luister bijzetten. “Onze nadruk komt steeds meer te liggen op de navigatie”, verklaart initiatiefnemer Paul Meijnen uit Meerssen deze verandering.

De BierNavigatie is een nieuwe applicatie voor iPhone of smartphones met een Android-besturingssysteem. Met deze eigentijdse app kunnen bierliefhebbers op plaatsen waar ze de weg niet kennen, opzoeken waar hun favoriete bier geschonken wordt.

Om deze eigentijdse innovatie nog meer waarde te geven, zijn gegevens van zo veel mogelijk cafés met speciaalbier nodig. Dat zegt initiatiefnemer Paul. “Daarvoor hebben we medewerking van het publiek nodig”, vertelt hij. “We willen graag van alle kroegen weten welke bieren ze schenken. De kracht van de BierNavigatie zit erin dat iedereen mee kan doen om de database te vullen en up to date te houden.”

Wie bijdraagt aan de BierNavigatie, krijgt er ook wat voor terug. “Het gratis te downloaden programma wordt zo voor steeds meer bierliefhebbers goed bruikbaar”, zegt Paul. “Zo kan het publiek zelf ook genieten van een steeds betere BierNavigatie.”

Tijdens de BierNavigatieTocht zullen Jasper en Paul de werking van de applicatie demonstreren. Een groep bierliefhebbers zal met BierNavigatie een aantal kroegen in Maastricht aandoen en er zal een verrassing voor de deelnemers zijn in het laatste café. Dat de digitale speciaalbiertocht juist in de Limburgse hoofdstad plaatsvindt is geen toeval. Paul: “De BierNavigatie draagt levensgenieten uit. Waar in Nederland kan dat beter dan hier in Limburg?”

De BierNavigatie is een initiatief van Jasper Jaklofsky en Paul Meijnen. De heren hebben als doel om met deze virtuele bieromgeving speciaalbier te promoten bij (toekomstige) bierliefhebbers/sters. Daarnaast willen Jasper en Paul hun passie over (speciaal)bier delen met Nederland op een geheel eigen wijze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten