dinsdag 17 mei 2011

Hond Chucky is opzoek naar een nieuw baasje


Deze hond heeft alles wat je zoekt : een kroelepoel, lachebek, rommelkont
Hij is lekker om te aaien: in zijn kraag, onder zijn ogen op zijn wang, en lekker bovenop de zachte haartjes van zijn grote kop.
Eigenlijk het liefst als een rollende braadworst van boven tot onder raggen en krabben over zijn hele lijf………….  Oh, heaven!


Hij komt erg graag bij je zitten voor een aai dus. En kijkt je dan als dank tevreden met lieve bruine oogjes omrand met witte zachte wimpers aan. Chucky is een zachtaardige hond.

In de tuin scharrelt hij de hele tijd achter ons aan als we aan het klussen zijn. Met een grote lach op zijn bek kijkt hij je aan.
En ook in huis is dat het geval, daar waar jij bent, daar komt hij aan en ploft neer.
In het weiland kan hij vol overgave al knorend heerlijk op de rug rollen om alle opengesprongen paarde bloemen te pletten. Er blijft niets van dat moois over.
Lekker elke dag een ander stuk geplet!
In het gastgezin laat hij de kippen, de ganzen en de geiten met rust en snuffelt naar andere, veel belangrijke zaken.

Chucky is een rustige hond, en zindelijk. Wil zelfs het liefst buiten de tuin zijn grote boodschap wegbrengen. Het gastgezin maakt op dit moment een begin met clikertraining, positief, zachtaardig en veel worstjes verdienen.
.
Hij ploft neer in restaurants en valt gedurende de maaltijd in slaap onder de tafel. Ook kan hij in liften en is vriendelijk voor schoonmoeders. Zijn neus geniet met wiebelende teugen als hij die uit het raam mag steken van de rijdende auto.

Zijn levenslust zit er flink in want hij doet graag mee met de spurt achter de konijntjes en katten. Met blije hijgende tong, lachende ogen en vrolijke flapoortjes is hij binnen 2 minuten weer terug.
Konijnen en katten zijn dus in een gezin niet veilig.


In het gastgezin kan hij prima met de andere honden samenleven. Hij voegt zich in de plek die over blijft.
Ook naar kinderen doet hij het prima, hij vindt al die aandacht heerlijk!
Hele kleine kinderen zullen hem de ruimte moeten geven, hij is wat bang als er achter hem aan gejaagd wordt.
Chucky heeft zijn eerste hondenverjaardagsfeestje met 8 honden en vier kinderen met plezier volbracht

Chucky is makkelijk aan de riem. We lopen tot nu toe op plaatsen waar hij los kan, en loopt dan altijd achter ons aan.

Hij vindt motor geluiden en knallen niet leuk en loopt dan weg, maar hij hersteld zich snel als hij ziet dat jij je er niets van aantrekt.
Chucky vraagt om een zachte geduldige hand, een stevige correctie maakt hem wat nerveus. Hij lijkt die ook niet te begrijpen.

Chucky kan alleen zijn, maar vindt het wel gezellig als er andere honden bij zijn. Hij blaft niet als we weggaan.
Wat een idiale hond!

Omdat hij zijn rechterachterpoot niet kan gebruiken ivm. een ongeluk is zijn loopafstand niet zo groot. Hij ondervindt hier geen hinder van, heeft geen pijn en is absoluut niet zielig en struint er dus flink op los.
Hij hopt door het mulle zand, weilanden met hoog gras en dijken op en af. Zijn voorhand is erg gespierd door het jaren rondhoppen op drie poten.
Ondertussen krijgt hij conditietraining en we zien progressie in de afstanden die hij mee gaat, en komt er een stoere, gespierde labradorkont tevoorschijn

In het kort dus een idiale gezinshond met kinderen zonder katten en konijnen waarvan de eigenaren niet te ver (half uur) met hem lopen.

Wie  komt deze stevige schattebout ophalen voor een lekker uitgebreide knuffelbeurt ?

Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard
Steenweg 8 5314 LE Bruchem
Tel: 0418-643129
Mail: info@dierenasiel-bommelerwaard.nl
Website: www.dierenasiel-bommelerwaard.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten