zaterdag 28 mei 2011

Speelautomatenbesluit gewijzigd

De regels voor kansspelautomaten worden per 1 juli 2011 aangepast. Hierdoor wordt de betaling door middel van papiergeld in zowel speelhallen als horeca toegestaan. Nu is alleen betaling met muntgeld toegestaan.

Ook betaling in speelhallen via ‘cashless play’ systemen -door middel van betaalkaarten- wordt mogelijk. Deze zijn nu alleen toegestaan bij Holland Casino. Daarnaast komen er nieuwe kansspelautomaten met een hoger speltempo, hogere maximumprijzen, hoger uitkeringspercentage en lager uurverlies. De huidige automaten blijven toegestaan. De ministerraad heeft hiermee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie.


De drie wijzigingen zijn omgeven met voorwaarden en voorschriften voor de bestrijding van verslaving en de bescherming van de consument. Tegelijk wordt gezorgd dat een legaal aanbod van kansspelautomaten bedrijfseconomisch mogelijk blijft. Deze wijziging is tot stand gekomen om tegemoet te komen aan de speelautomatenbranche die door de belastingverhoging ten aanzien van speelautomaten en de economische crisis zwaar is getroffen.

Met de wijziging van het Speelautomatenbesluit geeft het kabinet uitvoering aan één van de aangekondigde maatregelen op het gebied van kansspelen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten