donderdag 26 mei 2011

Verdachte van verkeersagressie aangehouden

Woensdagmorgen heeft de politie een 18-jarige inwoner van Kerkdriel aangehouden. Hij wordt verdacht van verkeersagressie en het toebrengen van ernstig letsel aan een 55-jarige man uit Zaltbommel. De verdachte legde een bekenende verklaring af.

Donderdagmiddag 28 april rond 16.00 uur reed een 55-jarige automobilist uit Zaltbommel op de rotonde bij de Van Heemstraweg in Alem. De man wilde vanuit Kerkdriel de rotonde oprijden. Hoewel hij voorrang had, stopte hij om een groepje fietsende meisjes voor te laten. Op het moment dat hij weer optrok, reed er een scooter voor hem langs.
De scooterbestuurder stopte en begon de man uit te schelden, waarop deze uit zijn auto stapte. De automobilist probeerde de scooterrijder te kalmeren, maar in plaats daarvan escaleerde de situatie. Getuigen zagen dat de scooterrijder, een jongeman van circa 16 jaar, de automobilist uitschold, duwde en sloeg. Zelfs toen de bijrijdster van de scooter probeerde om haar vriend te kalmeren, bleef hij daarmee doorgaan.
  
Hierdoor kwam de automobilist ongelukkig ten val en brak daarbij zijn heup. De scooterbestuurder en zijn vrouwelijke passagier lieten de man vervolgens gewond aan zijn lot over en namen de benen. Zij reden weg in de richting van Zaltbommel. Omstanders ontfermden zich over de man en waarschuwden de politie.

De politie maakte vandaag proces-verbaal op. In afwachting van de rechtszaak is de man in de loop van de dag op vrije voeten gesteld.

(bron politie.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten