zaterdag 14 mei 2011

Week van het Huisdier 2011

Van 14 tot en met 22 mei 2011 is het weer de week van het huisdier. Het thema dit jaar is feiten en fabels over huisdieren. Als je een huisdier wilt aanschaffen moet je genoeg weten over dat huisdier. Over het verzorgen van huisdieren bestaan namelijk veel misverstanden oftewel fabels. Om goed voor een dier te kunnen zorgen, moet je veel weten over wat voor soort dier het is, hoe het van nature leeft, wat het eet, hoe het graag gehuisvest wordt etc.


Met prikkelende stellingen daagt het LICG iedereen uit om aan te geven of de stelling een feit of fabel is. Want weet jij wél genoeg van huisdieren en kun je de fabels van de feiten onderscheiden? Of moet je toch schoorvoetend bekennen dat je er minder van weet dan je denkt.

Op de website www.licg.nl lees je of de verschillende stellingen op de puzzelposter fabels of feiten zijn. Je vind er bovendien nog veel meer fabels en feiten. En ben je door de puzzelposter geïnteresseerd geraakt in een dier(groep) of ander onderwerp, dan kun je er daar veel meer over lezen.
Hier vind je bijvoorbeeld onze huisdierenbijsluiters. Die bevatten een heleboel informatie over de verzorging, de opvoeding, de kosten, de veiligheid en de gezondheid van allerlei soorten huisdieren. Er is al van meer dan 100 dieren zo’n bijsluiter te vinden! Handig én belangrijk als je van plan bent een huisdier aan te schaffen. Voor kinderen zijn er complete spreekbeurten over allerlei leuke en bijzondere huisdieren. Bovendien vind je op deze site een heleboel praktische informatie over bijvoorbeeld allergie voor dieren, hondenbeten, dieren en vakantie, het opzetten van een aquarium en nog veel meer! En kun je dan nóg niet vinden wat je precies wilt weten, dan kun je ons altijd een mailtje sturen via de website www.licg.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten