zaterdag 14 mei 2011

Oud ijzer ‘verzamelaar’ mee na eerdere diefstal

Een 45-jarige automobilist uit Hedel is vrijdagochtend door politieagenten aangehouden voor een diefstal die hij eerder heeft gepleegd. Daarbij was vanaf een particulier terrein ‘oud ijzer’ door hem weggenomen; de eigenaar betrapte de man toen op tijd.


Rondstruinen naar ijzer
Op 7 mei kwam een agrariër in Maasdriel zijn bedrijfsterrein oprijden en trof daar onverwacht dezelfde automobilist. Hij zette direct zijn tractor voor diens auto, waardoor de verdachte niet kon vluchten. In de auto zag de man zijn eigen compressor liggen. De automobilist verklaarde dat hij dit ‘oud ijzer’ wilde meenemen en desnoods kopen voor een klein bedrag. De agrariër weigerde dit en nam zijn eigendom terug en liet de man gaan. Hij deed aangifte bij de politie, die in de ongewenste bezoeker een bekende ‘verzamelaar’ herkende.

Vrijdag werd dezelfde man in zijn auto gesignaleerd in Tiel; hierop is contact gezocht met Justitie over de eerder gepleegde diefstal en mocht de verdachte aangehouden worden.Hij zit op dit moment vast voor verder onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten